


Hennan omenamunkeissa on kanelisokerinen sisus – ”Lapsuudenkodissani näitä leivottiin syksyisin”
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lukijamme Henna Paloheimon omenamunkeissa on murea taikinakuori ja sen sisällä herkulliseksi pehmennyt omena sekä valuva kanelisokeritäyte. Herkuttele munkit vaniljakastikkeen kera.
Reseptin ainekset
6 annosta
150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
4 rkl
sokeria
2 rkl
vettä
6
pientä hapanta omenaa
Täyte
noin ½ dl
kanelisokeria
Pinnalle
6 tl
raesokeria
Lisäksi
vaniljakastiketta
Omenamunkit – ohje:
- Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit tehdä taikinan myös monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Kuori omenat tarvittaessa ja poista siemenkota omenaporalla.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 3 millimetrin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jaa levy kuudeksi neliöksi.
- Aseta omenat taikinaneliöiden keskelle ja täytä kolot kanelisokerilla. Ummista omenat taikinan sisään.
- Pane munkit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele raesokeria pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Lusikoi manteli- tai pähkinärouhetta kanelisokerin lisäksi omenoiden koloon.
Henna kertoo omenamunkkien taustasta:
"Omenamunkkien resepti on peräisin äitini ystävältä. Lapsuudenkodissani näitä leivottiin syksyisin, kun saatiin jostain kotimaisia omenoita pussitolkulla. Munkkeihin sopivat parhaiten pienet happamahkot omenat. Parasta on, kun jo omilleen muuttanut poikani halusi reseptin ja leipoi näitä omassa kodissaan.”
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat